Internationell Racing

När den internationella C-licensen har erhållits, racing serien tillgängliga blir varierande med spår, gata, tid varv och sprint händelser är populära runt om i världen. Racing evenemang som finns inkluderar den europeiska Formel 3-serien och World Touring Car Championship nu kallas World Touring Car Cup WTCC med tävlingar i Marocko, Kina och Japan. Kostnaden för att köra ett lag i dessa ligor är över miljontals pounds en säsong inte överväger försäsongsträning för laget eller aero mönster och uppgraderingar under hela offseason. För dem som fortfarande inte anser att internationella C för att vara professionell nog kraven för att framsteg inkluderar 10 race slutar i nationella, professionella serier eller internationella tävlingar inom 24 månader, skulle föraren behöva kvalificera sig för klassificering och avsluta loppet utan incidenter. Om föraren redan har ett nationellt C-körkort föraren skulle behöva tävla i 7 nationella eller internationella tävlingar.

Klass B internationell

För att få licensen kan kosta miljontals pounds och ta flera år att uppnå, varför vi skulle rekommendera att starta en racing karriär ung. När du har en klass B-licens är du berättigad att tävla i FIA World Endurance Championship där du sannolikt kommer att möta hård konkurrens i toppflygning mästerskapet för uthållighet racing med lag som Rebellion Racing med förare inklusive Bruno Senna (brorson till F1 legenden Ayrton Senna) och Championship vinnande lag med ex formel 1 förare som Toyota Racing med tidigare F1 Världsmästare Fernando Alonso på deras roster som är i jakten på trippel kronan.

Internationellt tävlingstillstånd A

För att uppnå den översta flygningen av motorsport licenser som skulle tillåta innehavaren att tävla i Formel 2, Formel 1, Indy 500. För det internationella A-körkortet eller FIA Super-körkortet måste en förare sluta topp 5 i ett mästerskap som kräver ett körkort av klass B. Alternativt måste föraren placera sig på femte eller högre plats i FIA F3-EM och placera sig på första, andra, tredje, fjärde eller femte plats i minst 5 lopp. För att upprätthålla körkortet måste en förare tävla i minst ett evenemang per år där de slutför och klassificera.

Egenreklam

Motorsport delar en likhet med musikindustrin, i att du måste hitta ett sätt att få ditt namn där ute. Som artist kan du ha ett otroligt album – men om ingen lyssnar på dina låtar i första hand, hur kommer de att veta hur bra de är? Sociala medier plattformar är bra sätt att marknadsföra dig själv på en budget – om du har pengar att investera i en liten kamera för att fästa på antingen hjälmen eller insidan av din bil, ta några videor som visar upp dina färdigheter, roliga stunder eller punkter som andra kan lära av och ladda upp dem till plattformar som Facebook, Twitter och Youtube. Motorindustrin som helhet är mycket visuell – att dra nytta av detta är det bästa sättet att få ditt namn ut till massorna och även locka en potentiell sponsor.

Comments are closed.