Professionell Racing Utrustning

Hjälmar

Även om standarder för dessa varierar beroende på vilken typ av racing och under din karriärs livstid skulle du behöva flera hjälmar, oavsett om detta beror på livréförändringar, regelskillnader och seriekrav. Förutom att vara ett styrande organ för global motorsport FIA har erkänt kravet att skydda sina stjärnor och så även låg nivå racing från Nationella B-evenemang kräver förare att bära en hel ansiktskrock hjälm överensstämmer med FIA eller SNELL förordningar. Dessa hjälmar är vanligtvis några av de dyraste delarna av den utrustning som behövs, men risken för huvudskada i motorsport i synnerhet öppen topp racing innebär att hjälmen kan inte bara vara att stoppa små stenar eller racing skräp från att träffa föraren, men i de flesta fall skulle vara livräddande från döden eller försvagande skada. Säljs separat i de flesta fall är huvudstödet, detta används för att stödja hjälmen och minska risken för skador och belastning på förarna nackmuskler, även i en sluten hytt bil överdriven G-kraft kan anstränga nacken och liknande körning runt en rondell för snabbt kan orsaka värk läppning under tidsperioder kan orsaka trötthet och skada om kroppen inte är förberedd för belastningen utövas under en tävling från hjälmen. Frontal huvudstödet är en annan dyr del av säkerhetsutrustning som kommer att minska eller förhindra skador i händelse av en krasch. Formel 1 förarens hjälmar kan kosta tiotusentals pounds för utveckling och ergonomisk design, med de flesta hjälmar har aerodynamisk design och avancerade polariserade visir.

Handskar

Även om inte ett krav på låg nivå racing, handskar rekommenderas när du kör i hög hastighet och krävs på högre nivå racing händelser, detta är en del för sponsring men mest för brand eller värmeskydd. Den mocka stil handskarna är utformad för att ge grepp på ratten samtidigt som det ger en flamskyddsmedel lager i fallet med föraren är instängd under en olycka med en brand. Avancerade handskar kan fördubblas i kostnad men kan erbjuda mer skydd samt erbjuda mer grepp för specifika racing hjul mönster och fingerkänsla.

Overaller/Brandskyddsdräkt

MSAUK-reglerna gällande racing på ingångsnivå kräver FIA 8856-2000 standardoveraller som erbjuder måttligt brandskydd och måste täcka föraren från fotled till nacke och handleder. Alla sponsring logotyper eller ytterligare material måste också följa dessa föreskrifter. Overaller är ett krav för att förhindra direkt exponering för värmestrålning och för värmeskydd. Priserna för racing overaller kan variera vilt med nybörjar overaller som uppfyller miniminormer kostar några hundra pounds medan professionellt skräddarsydda racing kostymer kan ställa dig tillbaka över tusen pounds eller mer. Förutom overaller, det rekommenderas och ofta krävs att förare bär racing underkläder, detta är specialist kläder som skyddar mot värme och direkt flamexponering samt strålningsvärme.

Comments are closed.