Rally-School-Fiesta-1600-Gear-PatrolFör den som inte är motorsportsintresserad kanske man inte tror att rally är något som är så populärt som det faktiskt är. Rally är en mycket rolig typ av sport som erbjuder snabba svängar, höga hastigheter, äventyr, utmaning och en stor dos med spänning. Vad krävs det då för att bli en rallyförare och hur går man tillväga?

Har du bestämt dig för att du vill utveckla en hobby till en mer avancerad nivå eller har du kanske ett helt nyfunnet intresse? I denna text får du som läsare ta del av nyttig information som hjälper dig att komma igång. Tyvärr kan man inte bara sätta sig i en bil och köra, motorsporten är betydligt mer avancerad än så och kräver stor kunskap för att fungera som den ska och fortsätta att vara rolig.

Steg 1 – Det allra första steget på din resa mot att bli en rallyförare, är att du måste se till att skaffa dig en rallylicens. Licensen är varken speciellt dyr eller svår att få till, men du kommer få vara beredd på att avsätta en hel del tid och engagemang.

Kurserna kan se olika ut men brukar vanligtvis ligger på mellan 4-8 timmar. Priserna kan självklart också variera men räkna med en 500:- som minimum. Efter denna kurs tillkommer två till, en som ser till att du kan första hjälpen (LABC) men också själva licenskursen.

Steg 2 – Du behöver en bil för att kunna köra. Detta är utan tvekan det roligaste steget av dom alla. Välj en bil som du trivs bra med, men se till att vara noggrann i ditt val och köp inte en alldeles för dyr bil i början av din träning.

Steg 3 – Håll dig skyddad under färden! Att se till att buren i bilen är av god kvalitet är livsviktigt för att undvika svåra skador, men du måste också se till att skydda dig på andra sätt. Utrustning som en flamsäker overall, handskar, hjälm som är skapad för bilsport, men också en ordentlig tävlingsstol och ett 4- eller 5-punktsbälte ska vara installerat.

Har du koll på läget? Dags att köra igång!