Hur man blir en racerförare

När man överväger en framtid i motorsport racing, är det ibland viktigt att börja ung, även om inte alla professionella börjar sin karriär tidigt i go-kart några av Storbritanniens bästa bilismen storheter inklusive lik av Jenson Button, Lewis Hamilton och David Coulthard från modern historia.

Karting

Go-kart varierar kraftigt, från have-a-go offentliga Go-Karts som kan max ut på 40 mph från en 200cc motor till konkurrens shifter karts kostar mer än £ 3.000 för ett chassi och med hjälp av en tweaked 125cc 2 stroke motor som producerar mer än 45 hästkrafter. Topphastigheten på en pro kart bestäms av vikten av kart och föraren, olastad kart kan dyno överstigande 100 mph även toppfart sällan uppnås under ett lopp. Barn kan börja karting från så unga som 5 lära sig discipliner karting, går vidare till kadett karting vid 8 och junior karting börjar vid 12 års ålder så att de kan köra konkurrenskraftigt i ras situation mot andra förare att tävla i en karting serie de kommer att krävas för att genomgå och klara ett ARKS-test så att de kan tävla i Kart National B Novice tävlingar. Junior motorsport inklusive krets racing och junior cup-serien. Framgångsrik pro junior karting är det snabbaste sättet att uppnå sponsring för att finansiera högre discipliner och en bilism karriär. Nigel Mansell CBE var en före detta Formel 1-världsmästare som började sin racingkarriär inom karting innan han flyttade till Formel Ford-serien.

Ards

För att ingå konkurrenskraftiga racing, måste du först ta en Novis Driver Training Course (allmänt känd som en ARDS test), det är en omfattande kurs och undersökning som krävs av alla förare som ansöker om sin första racing licens. Bilen du kommer att lära dig i kommer att variera mellan arenor, om du gör din ARDS kurs på Silverstone du kan förvänta dig att köra något i stil med en Megane Renaultsport samt en kort session i en speciellt setup skid bil för dig att öva överstyrning. Kostnaden för detta är £ 299 och din helda dag kommer att omfatta lärande sladd och bilkontroll, föreläsa om spår tekniker och etikett, en en-till-en coaching session inriktad på lärande racing linjer och körtekniker och slutligen ett skriftligt test och körbedömning i slutet av dagen för att avgöra om du uppfyller kraven för din nationella B konkurrens licens. Junior ARDS kursen är öppen för alla i åldern 14 – 16 med alla över 16 år och möte förordningar som är lämpliga att genomföra den vuxna eller full ARDS test. Ett hållbart alternativ efter att ha fått din National B Competition licens är att lära sig att bli en certifierad ARDS instruktör, kommer detta att landa dig med gott om extra tid på banan för att finslipa dina situationsmedvetenhet och att ytterligare cementera dina kunskaper.

Comments are closed.