Säkerhetsåtgärder vid kapplöpning

Motor & växellåda

Oljan och filtret bör ändras, och en högkvalitativ olja som används som dessa tenderar att klamra sig fast vid motorkomponenter. Begagnad olja kan hålla massor av nasties, så du inte vill lämna det varigt i motorn! Växellådan olja bör ändras också, och alla växlar sedan köra men för att se till att oljan klamrar sig fast vid varje växel. Detsamma gäller differentialen om separat. Äldre bilar som inte är mycket oljetäta är värda att sitta över en droppbricka eller oljeavtappare. Spill kit kan klara upp någon röra om du glömmer.

Det finns två skolor av tankar om bränsle: bränslesystemet kan tömmas eftersom detta kommer att förhindra bränsleledningar och tätningar skadas av skadliga tillsatser såsom etanol, men den enda nackdelen är att bränslesystemet utsätts för luft och detta kan orsaka korrosionsproblem. Alternativet är att fylla systemet med färskt bränsle och lägga till en bränslestabilisator som skyddar alla delar som kan påverkas. Om bilen ska förvaras i ett kallt område, skulle det vara klokt att kontrollera frostskyddsstyrkan och byta ut vid behov. Frostskyddsskydd skyddar även mot systemkorrosion. Dessutom kan det vara ett bra tillfälle att ersätta med en vattenlös kylvätska. Broms- och kopplingsvätskenivåer bör kontrolleras och, om de inte byts ut nyligen, rekommenderas en ändring. Detta kommer att ta bort allt vatten som annars skulle orsaka korrosion. Om möjligt är det värt att köra motorn upp till temperatur med några veckors mellanrum eftersom detta kommer att cirkulera oljan och ytterligare skydda komponenterna.

Batteri

Batteriet ska vara fulladdat före förvaring och helst helt frånkopplat från bilens el för att förhindra eventuell strömavtappning. En typisk ras batteri kommer att stanna i avgift under en lång tid om isolerade, på grund av dess låga inre motstånd. En bra batterianläggningen kommer dock både att ladda och underhålla laddningen helt medan bilen förvaras. Det är värt att kontrollera spänningen under lagringsperioden för att kontrollera att den underhålls korrekt, eftersom vissa budgetsystem inte laddar batteriet helt, och detta kan leda till att batteriet sulfat under en lång period.

Comments are closed.