Välja bil

Kontanter är nyckeln till att bli en racerförare, tyvärr är det verkligheten i frågan. Att hålla en spår bil säker och underhålls kostnader både tid och pengar, och snåla ut på någon av dessa är inte värt konsekvenserna. I framtiden kan du behöva ordna transport av din spårbil när du tar steget in i modifierade mästerskap – dessa bilar kommer inte att vara väg lagligt och kommer att landa dig i en värld av problem om du fångades kör detta på allmänna vägar, inte bara eftersom det inte är väg lagligt men du också inte skulle kunna ha försäkring. Din bästa insats kommer att vara att köpa en liten släpvagn och transportera bilen själv, annars finns det några transportföretag där ute som kommer att erbjuda en spår dag transportservice, men du skulle spara pengar på lång sikt genom att investera dig själv. Välja din bil klokt kan också hjälpa dig att spara på lång sikt. Köp inte dig själv att drömmen Porsche eller Lotus du har sett rätt utanför bat som i början kommer du att tävla i ett lager bil mästerskap. Beroende på din ålder, om du är mellan 14-17 kan du delta i ett junior mästerskap, annars kommer du att tävla i standard Saloon Series eller en halvkombi tävling som Michelin Clio Cup Series. Beroende på vilken serie du skulle vilja starta i bilen och hur den kan ändras kommer att avgöras av loppet serien och bilgrupp eller motor klubb du går.

Lagring

Lagra din bil hemma är det mest ekonomiska alternativet, men om du inte har en generös mängd utrymme i ditt garage, är chansen att du måste ställa in din bas av verksamhet någon annanstans, såsom ett hyrt garage, delad verkstad, industriella enheter eller i vissa fall, kan jordbrukarna har reservdelar enheter att släppa ut – lagring är också ett annat område där försäkring är en nödvändighet.

Från Amatör till Professionell

Efter att ha blivit en Race National B-hållare som låter dig tävla i de flesta amatörevenemang både internationella och nationella tävlingar evenemang mer än 120 evenemang för B-klass innehavare hölls förra året, med fler evenemang i karting, hastighet prövningar, rally, cross country och rallycross. Även tävlade av entusiaster och bil klubbmedlemmar, är händelserna också tävlas av semi-pro och blivande yrkesförare. För att komma i fråga för ett nationellt A-körkort som tillåter förare att tävla i professionella tävlingsserier, är förare skyldiga att få sex underskrifter från kapplöpningsturer från enskilda evenemang. De signaturer från kontorister används som bevis för att du är en kompetent spår förare som kan lyda spår regler och förordningar och du har en god förståelse för ras händelse etikett. När du har förvärvat sex signaturer potentiellt från samma spår eller krets måste du lämna in din licens och underskrifter för bedömning med MSA som kommer att granska och bevilja dig en nationell A-licens, vilket också ger dig möjlighet att hålla en internationell klass D-licens också. Efter att ha uppnått klass A-licens har du rätt att tävla i serier, inklusive British Touring Car Championship på spår inklusive Croft, Silverstone och Brands Hatch samt Goodwood Revival tävlingar. Det finns för närvarande 11 tävlingar i BTCC-serien med Fifth Gear presentatör Jason Platon och BTCC mästare Colin Turkington. För att fortsätta in i de högre graderna av licens du skulle behöva för att få ytterligare 5 tävlingar under bältet i två säsonger eller 24 månader, kan dessa vara en rad nationella B och nationella A-evenemang eller Internationella D-tävlingar. Konfigurationer som gör det möjligt för förare att lämna in en ansökan om den internationella C-körkort inkluderar 6 National B ras eller 2 Nationella B och 2 National A händelse eller 3 Nationella A händelser, alla tävlingar måste vara ren och föraren och bilen måste placera i loppet för att kvalificera sig för en signatur dessutom underskrifter måste komma från racing på tre olika kretsar eller spår.

Comments are closed.