Ändringar i bilen

Skor för racing har utformats speciellt för att avvärja värme och vara brandskyddsmedel med behandlade tyger och tunna sulor för att ge föraren maximal lyhörd känsla, kan ras stövlar variera från £ 300 för professionella serier ner till amatör kvalificerade skor som passerar förordningar men inte erbjuder samma nivå av prestanda för lite över £ 100, när du börjar detta kan verka dyrt , men en gång etablerade inom kulturen av amatör och professionell racing, samtal kommer snabbt att vända sig till kostnaden för bilen och inte skorna.

Innan du får ställa däck på ett spår på en officiell händelse du kommer att behöva passera de preliminära raskrav dessa inkluderar hälsokontroller och fordon kontroller fordon krav kommer att variera från serie till serie och så du skulle behöva titta på de särskilda regler och riktlinjer för den serie du vill börja i, lättillgängliga ras händelser som MSVT Trackday Trophy är en nybörjare racing händelse som kräver en nationell B eller högre körkort och tillåter spårklara och standardfordon att tävla i kategorier som beslutas av kraft till vikt på dagen. Förare måste ha MSA-kompatibla fordon, men det är allt, förutsatt att bilen är utrustad med en rulle bur, en brandsläckare och avskurna stänga av bilen är berättigad om det är en 2003 Jaguar XJ som har ändrats eller en ny Volkswagen Golf R.

Brandsläckare

Även rekommenderas i de flesta låg nivå serien för att minimera de skador som orsakas bör en brand bryta ut i bilen den internationella och definitivt world series händelser inte kräver en inbyggd brandsläckare istället race day avgifter går till att betala för marshalls och på plats brandpersonal.

Rulla Bur

Motoring Sports Association som styr brittiska endast motorsport detalj vad en rulle bur eller säkerhetsbur måste göra för att anses tillräcklig. Strukturen måste vara utformad för att förhindra att bilens kaross dåligt deformeras vid en kollision eller bilen rullande, rulldelen av buren är en strukturell hoop eller böjd bar som gör det möjligt för bilen att landa eller rulla på sitt tak och inte tillåta att kabinen krossas. Var och hur buren är monterad kommer att bero på själva fordonet och vilken typ av racing en lista över de barer som krävs för ramen är nedan. Det är värt att notera att trots montering alla ovanstående delar för att bilda en rulle bur bilen fortfarande kommer att vara gatan lagligt men en allvarlig ändring som denna kommer mer än sannolikt ogiltigförklara din standardgaranti för nya fordon och eventuellt ogiltiga din befintliga försäkring.

Comments are closed.