Vad är Formel 1 -bilracing?

F1 -bilracing är ett annat namn på Formel 1 -racerbanan. Vissa människor misstänker det för Indy en på grund av likheten i bilarnas utseende. Detta är dock en annan klass av sport och reglerna och reglerna är ganska olika. Den högsta klassen som finns tillgänglig i racing med öppna hjul är Formel 1.

Denna beteckning gjordes av Federation Internationale de l’Automobile, eller FIA. FIA är det styrande organet över alla typer av biltävlingar internationellt. Termen “formel” avser de kvalifikationer som FIA har för att en förare och en bil ska få delta i denna krets. Det finns många regler och regler.

Hur snabbt går en eldriven Formel-1 bil?

Formel 1 -kretsen består av street car racing, som kallas Grand Prix. En sak som är helt annorlunda med Formel 1 -racerkretsen är att det finns två mästerskap i slutet av kretsen: ett för bilkonstruktörerna och ett för förarna.

Ett lopp av denna typ hålls i allmänhet på en specialbyggd bilbana eller på en väg. Vägloppen är kanske de mest populära av Formel 1 -loppen; den mest kända är Monaco Grand Prix.

Formel 1 -racing involverar fordon som är modifierade för optimal prestanda. Hastigheten som kan uppnås i en av dessa bilar kan nå 360 mph. På hörn, vid höga hastigheter, upplevs g-kraft. Konstruktörerna av bilarna är medlemmar i bilracingteamet och de måste följa en viss uppsättning regler när de sätter ihop bilarna; de får dock ett visst utrymme att ändra aerodynamik, elektronik, däck och fjädring för att förbättra prestanda på banan.

Guide: Det du behöver veta om sprintkval i Formel 1

Var och en av bilarna i Formel 1 anses vara en enda sittplats. Det betyder att det inte finns utrymme för mer än ett säte, till skillnad från lagerbilarna. Det finns totalt tio lag och tjugo förare varje år som tävlar i kretsen.

De utsedda motorleverantörerna för säsongen 2008 är Toyota, Honda, Ferrari, BMW, Mercedes och Renault. Bridgestone har kontraktet på däcken för tävlingssäsongen 2008. Mer information om just denna typ av sportbilsport hittar du på “Formula1”.

Besök oss för gratis tips och utbildning för att hjälpa dig att snabbt tjäna pengar och få den ekonomiska frihet du förtjänar.

Läs också Utvecklingen av Formel 1 -bilracing

Comments are closed.