Utvecklingen av Formel 1 -bilracing

Formel 1, även känd som F1 -racing, började redan på 1920 -talet. Den unika racerbilsporten har sitt ursprung i Europa och kallades ursprungligen Grand Prix Motorsport. Sporten genomgick många förändringar i sina regler och den väsentliga “formeln” efter andra världskriget. Grand Prix Motorsport fick en ny formel – idag känd som Formel 1 runt mitten av nittonhundratalet, vilket gav företräde åt de senare etablerade Word Championship -tävlingsreglerna och det första Word Champion -loppet 1950. Införandet av lagsponsorskap och några tekniska uppgraderingar av själva racerbilarna genom åren har gjort Formel 1 -racing till en miljardindustri.

Det finns mycket att lära om en Formel 1 -tävlingssäsong idag, eftersom den har utvecklats till en dynamisk serie tävlingshändelser. Varje Formel 1 -tävlingssäsong består av en serie tävlingar som också kallas Grands Prix, vilket på engelska betyder Grand Prizes. Grands Prix hålls på en kombination av specialbyggda kretsar och allmänna vägar. Resultaten av vart och ett av dessa mindre lopp inom Grands Prix används för att bestämma två årliga världsmästerskap: ett för förare och ett för konstruktörer.

Innan de är berättigade att tävla eller delta i Grands Prix

Måste alla förare, konstruktörslag, arrangörer, banansvariga och banor inneha en giltig Superlicens, som är den högsta klassen tävlingslicens utfärdad av Fdration Internationale de l ‘Automobile (FIA). FIA är en ideell idrottsförening som sedan 1904 i huvudsak varit det styrande organet eller organisationen som företräder motororganisationer, bilracingevenemang och bilanvändares intressen.

Det är vettigt att FIA skulle kräva att Formel 1 -tävlingsdeltagare innehar den högsta klassens tävlingslicens som är tillgänglig, mestadels för att Formel 1 -bilarna själva håller de högsta tävlingsstandarderna inom bilracingindustrin. Som ett resultat anses Formel 1-bilar vara de snabbaste racerbilarna i världen.

Formel 1 -bilar kan gå så snabbt som 360 km/h (220 mph) och nå en acceleration i sidled över 5 g i hörn. Prestanda hos Formel 1 -bilar sägs starkt förlita sig på aerodynamik, fjädring och däck. Aerodynamik har blivit en så viktig komponent för Formel 1 -racerbilar att tiotals miljoner dollar forskning läggs på ny teknik av lagen varje år inom denna sektor. Aerodynamik beaktas i alla aspekter av Formel 1 -bilen – från formen på fjädringslänkarna ända ner till förarens hjälm. Forskare oroar sig ständigt för två saker när det gäller aerodynamik: kraft nedåt och drag. Skapandet av nedkraft driver bilens däck på banan och förbättrar bilens kurvkraft. Att minska drag hjälper till att öka bilens hastighet orsakad av turbulens.

För en Formel 1 -bil är fjädring en nyckelkomponent när det gäller prestanda. Fjädringen av en modern Formel 1 -bil är det kritiska gränssnittet mellan de olika elementen som arbetar tillsammans för att producera dess prestanda. Fjädringen utnyttjar också motorns och nedkraften (skapad av vingarna och det aerodynamiska paketet och däckens grepp) vilket gör den perfekta kombinationen för snabb körning på banan.

Aerodynamik och ansluten fjädring är viktiga komponenter för framgång i Formel 1 -racing, men utan rätt däck finns det inget hopp om vinst. Tävlingsdäcket är tillverkat av mycket mjukt gummi som ger bästa möjliga grepp mot banans struktur. Dessa däck tenderar dock att slitas mycket snabbt under användning.

Sedan den senaste ändringen av förordningen 2009 är två olika däckföreningar tillgängliga för varje lag vid varje Grand Prix -helg, och varje förare måste använda båda specifikationerna under loppet. Däckgummiets faktiska mjukhet varieras genom förändringar i andelen ingredienser som tillsätts till gummit, varav de tre huvudsakliga är kol, svavel och olja. Ju mer olja i ett däck, desto mjukare blir det. Formel 1-däck är normalt fyllda med en speciell, kväverik luftblandning.

Ett typiskt Grand Prix

Tävlingsevenemang varar normalt en vecka. Lag får tre träningspass före det officiella loppet. Det finns en kvalificeringssession som hålls för att bestämma ordningen för det faktiska loppet. Kvalificeringsperioden kallas “knock-out”. Under knock-out-sessoin fortsätter förarna tre omgångar och tävlar tillräckligt snabbt för att gå vidare till nästa omgång. Deltagarna slås ut tills det finns 10 deltagare kvar. Den tredje och sista omgången slutförs sedan för att fastställa varje deltagares polposition.

Under det officiella loppet bildas deltagarna längs startnätet i den ordning de kvalificerade sig. För att starta tas ett uppvärmningsvarv så att varje förare kan fastställa tävlingsbanans förutsättningar. Vinnaren av loppet är den första som passerar mållinjen, efter att ha genomfört ett visst antal varv.

Efter loppet tilldelas deltagarna ett visst antal poäng. Från och med 2010 tilldelas de 10 bästa bilarna antingen 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 eller 1 poäng, där vinnaren får 25 poäng och 10: e plats får 1 poäng. Det totala antalet poäng som vunnit vid varje lopp är totalt, och föraren och konstruktören med flest poäng i slutet av säsongen är världsmästare.

Formel 1 -racing har kommit långt sedan starten i början av nittonhundratalet. Sportens utveckling och tillväxt till en satsning på flera miljarder dollar samt antalet Grands Prix som hålls idag är ett bevis på sportens ökande popularitet.

Grand Prix New York är den ultimata inomhus -gokartupplevelsen . Om det är ett företagsevenemang eller en teambuilding -session kommer Grand Prix att göra din upplevelse oförglömlig.

Läs också Sports Car Racing är för alla åldrar

Comments are closed.