Klassisk bilracing

Om du vill testa några klassiska biltävlingar för dig själv, tillåter evenemang över hela landet dig att göra det, förutsatt att du har ett fullständigt körkort. Du kommer naturligtvis också att behöva din egen klassiska bil. Dessa kan hittas online, i både nya och begagnade förhållanden. Ett otroligt brett utbud av klassiska bilar finns tillgängliga från platser i hela Storbritannien och utomlands. Du kommer enkelt att kunna hitta det du letar efter på Internet. Priserna varierar från mycket lite till hundratusentals pund. För de flesta av oss som letar efter ett fynd är bilauktionssajter ett bra ställe att leta efter. Dessutom kan de med mekaniska färdigheter överväga att köpa en bil som inte fungerar fullt ut, men som kan repareras senare. Trasiga bilar är som förväntat mycket billigare än de i fullt fungerande skick.

Mer klassisk bilracing med Chris Harris

Klassisk bilracing började officiellt i början av 1900 -talet, innan vilka bilrace ägde rum på de farliga bakgatorna. Efterfrågan på bilracingevenemang var stor när människor blev fascinerade av fordon. Under 1900 -talet började professionell biltävling framstå som en populär sport. Numera sker det på nationell och internationell nivå och sänds ofta på tv och radio. En minoritet av unga försöker göra det professionellt som racerförare, även om det kan vara mycket svårt och dyrt. Tusentals människor över hela Storbritannien tittar på och följer motorsport, och biljetter för att se klassiska biltävlingar är efterfrågade. Ingenting slår spänningen i att se en klassisk bilrace live in action.

Vanligtvis består klassisk bilracing av följande format.

 Ett antal bilar, vanligtvis mellan tio och tjugo, kommer att ta plats efter varandra på startlinjen (positionering här avgörs genom varv före loppet i proffslopp). I en våg av en flagga sätter bilarna iväg och bär sina vintage nummerplattor . De springer sedan runt banan på kortast möjliga tid, ibland stannar för underhåll och däckbyten. Bilarna måste genomföra ett bestämt antal varv, med tävlingar som varar i cirka en till två timmar. Den vinnande bilen är den som avslutar loppet först. I de flesta tävlingar får bilförare på första, andra och tredje plats äran att stå på pallen och kan få ett pris tillsammans med ett stort erkännande.

Classic car racing har också inspirerat ett stort antal videospel, som spelas av både yngre och äldre generationer. Spelare kan välja sina egna förare och anpassa sina bilar innan de går till racerbanan. Spel för nybörjare kommer att vara enkelt och roligt, medan experter kommer att vara intresserade av att överväga väderförhållanden och banformar, precis som i den verkliga upplevelsen av klassiska bilracing.

Platesbypost.co.uk levererar vintage nummerplåtar till både handeln och allmänheten till rabatterade priser. Har du en Motoring -baserad webbplats? unika motorartiklar levereras gratis.

Läs också Sports Car Racing är för alla åldrar

Comments are closed.