Säkra körlösningar

Jag känner mig säkrare på travet i hastigheter på 140 mph med 30 + bilar tävlar om första plats än på vägen. Eftersom ingen skulle våga TITTA NER under körning, människor är mer medvetna om sin omgivning och är fokuserade 100% av tiden. Jag hoppas att vi kan göra det till ett sommarmål att stänga av våra telefoner när du kommer in i bilen. Om du tror att du har vad som krävs för att köra distraherad, har du fel. Jag uppmuntrar alla att titta på några av vinnarna i Projektet Yellow Light video stipendium tävling, om du behöver ytterligare övertygande.

Tips för säker körning

Vänner låter inte vänner sms:a och köra.
Utse en texter. Skruva ner musiken – körning medan du lyssnar på överdrivet hög musik kan skapa distraktion och en ökad puls vilket kan leda till fortkörning Groom hemma – bilen är inte en plats för makeup-applicering eller rakning Ät inte och kör – om det är absolut nödvändigt att äta i bilen, stanna. 5 eller 10 minuter stoppas kan bara rädda ditt liv. Var alltid alert – långa sommarnätter som hänger med dina vänner, eller längre resor kan orsaka dåsighet. Om du börjar nicka av under körning, stanna och vila. Vilostopp skapades av en anledning! Berätta för folk att du kör innan du lämnar – om det inte finns någon att text, så finns det inte någon anledning för dig att plocka upp telefonen! Kör med ett klart sinne – känslor är kraftfulla och kan ofta få dig att fatta beslut som du annars inte skulle göra.

Vi skulle alla älska att använda vår konkurrens bilar året runt, men längder av mästerskap, liksom budget och tryck familj innebär detta sällan händer – Med undantag för en lycklig få som tävlar varje helg och leva och andas motorsport. Det skulle vara härligt om du bara kunde lägga bilen undan och sedan ta den nästa säsong redo att gå, med ingenting kvar att göra. Tyvärr finns det många saker som kan försämras när bilen sätts i lager. Stegen nedan kommer att minska eventuella problem efter viloläge.

Rengöring

Det första steget är att ge bilen en grundlig ren och avfetta, följt av en grundlig torkning; en varm torr dag med lite av en bris är idealisk. En ren bil innebär att alla frågor kommer att dyka upp mycket lättare, varav många kommer att upptäckas under en grundlig ren. En handtvätt är att föredra av denna anledning. En bra karosseri vax kommer att hålla färgen skyddad. Andra material som läder kan skyddas med en lämplig polish eller renare. Motorrummet bör rengöras med en bra avfettning, och detta kommer att belysa eventuella läckor som kräver uppmärksamhet. En mild tvätta bort med en slang är bättre än en makt bricka, eftersom dessa kan tvinga vatten där det inte bör gå och menar att det kommer att ta mycket längre tid att torka av.

Comments are closed.