ImgWriterSupermoto, som även heter Supermotard, är likvärdig med motocross men denna sport körs på asfalt. Man använder sig utav sporthojsvärldens utrustning för att få ut allt man kan ur själva underlaget. Man kan läsa mer om detta på motorsportsidan. Det man får är helt enkelt en väldigt lätthanterlig motorcykel som väger väldigt lite. Sporten inleddes att köras på bana men från och med 90-talet så finns det supermotos som man får köra på allmänna vägar.

Supermotard är där motard är typen av motorcykel som körs i Supermoto.

I grund och botten är detta en motocross eller endurocykel, med snarlik motor och chassi. Det som skiljer dessa är däcken som inte har grova offroad däck utan slicks, alltså släta landsvägsdäck. Dock kan det finnas vissa mönster i vissa däck för att få bättre grepp i gruset. Fälgar är mer anpassade för asfalten som är hårdare, det används både ekerfälgar och helgjutna, fjädringen är styvare och har en kortare fjädringsväg. Även stötdämparna kan vara kortare och bromsarna är bättre då det krävs snabbare inbromsningar oftast genom en överdimensionerad bromsskiva och rejäla bromsar.

USA brukar nämnas som supermotos hemvist och började egentligen genom att en tv-kanal i USA gjorde en serie program som hette Superbikers där förare från Roadracing och Motocross tävlade mot varandra för att se vem som var bäst. Detta pågick i sex år och försvann, men 2003 väckte fransmännen det till liv igen och sporten tog åter fart.

1991 lanserade Gilera från Italien den första motarden som var fabriksbyggd, följt av andra tillverkare som gjort samma sak, till exempel Husqvarna, KTM och Husaberg vilka är världsledande inom genren.

Det dröjde lite överraskande ända till några år in på 2000-talet innan Japan och dess tillverkare startade tillverkning av motarder, då började även Suzuki, Honda och Yamaha med tillverkning. Trots att japan varit långt framme i tekniken så dröjde det länge innan de anammade detta.